Matias Granlund
13 tammikuun, 2021

Kohtaavampaa ja yksilöllisempää työllistämispolitiikkaa


Seuraavissa kuntavaaleissa pidän tärkeänä teemana lahtelaisten työllistämistä tehokkaammin.

Mielestäni nykyinen ilmapiiri työttömyydestä teemana on työttömiä itseään kohtaan painostava ja pidän laajentamattomana kommenttina työttömälle tokaistua ”mene sinäkin töihin”-huutelua jopa ilkeänä. Asia ei ole niin yksinkertainen.

Kuka työllistää töihin jossa saadaan palkkaa? Totta kai on kaikkien etu ja yhteiskunnan sekä työttömän itsensä kannalta parasta, jos työtön pääsee palkallisiin töihin.

Ihmistä ei saa kuitenkaan unohtaa. Mielestäni täytyy ajatella asiaa laajemmin kuin pelkän työllistämisen kannalta. Kokeeko työtön parhaaksi itselleen välittömän työllistymisen, mikä ala sopisi millekin yksilölle ja kokeeko työtön tarvitsevansa työtaitoa kehittävää lisäkoulutusta? On tärkeää ihmisten terveyden kannalta, että yksilö pysyy mahdollisimman ehjänä läpi työuransa.

Työttömän kohtaamisen ja hänen palvelemisensa TE-toimistossa voisi olla yksilökohtaista. On tärkeää pitää yllä terveellisen elämänilon liekkiä myös työttömien parissa. Eihän kukaan yrittäjäkään halua palkata työtöntä jolla ei ole enää elämänintoa ollenkaan.

Matias Granlund
Kuntavaaliehdokas (ps.)

Julkaistu Uudessa Lahdessa 13.1.2021

menu